Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Ενσωμάτωση Υποτίτλων σε ταινία

Program we need
To Auto Gordian Knot κάνει κι άλλες λειτουργίες εκτός απο ενσωμάτωση υποτίτλων, αλλά εδώ θα δούμε μόνο αυτή την λειτουργία.
Πρέπει οι υπότιτλοι, να έχουν κατάληξη .srt, .ssa, ή sub για να αναγνωριστούν από το πρόγραμμα.
Οπότε αν δεν έχετε διαλόγους, ή έχετε διαλόγους σε μορφή .txt, χρησημοποιήστε το Subtitle Workshop για να δημιουργήσετε ή να μετατρέψετε τους διαλόγους στο κατάλλήλο format.

Χρήση του Αuto Gordian Knot

Κατεβάζουμε κι εγκαθιστούμε το πρόγραμμα.

Tην πρώτη φορά που θα ανοίξει το πρόγραμμα θα είναι όπως στην εικόνα



Πατάμε CTRL+F8 για να προσθέσουμε την γραμμή υποτίτλων.

Τώρα το παράθυρο του προγράμματος είναι όπως παρακάτω:



1. Input File: Κλικ τον φάκελο στα δεξιά για να βρούμε το αρχείο AVI που θέλουμε και να το δώσουμε στο πρόγραμμα.

External Subs: Κλικ τον φάκελο δεξιά για να εισάγουμε υπότιτλους.

Output File : Κλικ τον φάκελο δεξιά για να δώσουμε που θα αποθηκευτεί το νέο αρχείο.

2. Select output Size: Στην περιοχή αυτή επιλέγουμε το μέγεθος που θα έχει το αρχείο AVI που θα δημιουργηθεί.

predifined size: Αν είναι επιλεγμένος ο κύκλος δίπλα από αυτή την ένδειξη, μπορούμε να επιλέξουμε ένα μέγεθος αρχείου προκαθορισμένο, απο το 1/4 CD (175 MB) έως το μέγιστο που είναι 2GB για DVD (Μπορούμε να χωρίσουμε την ταινία μέχρι και σε τρια (3) CD)

Custom size: Βάζουμε το μέγεθος που θέλουμε εμείς

target quality percentage Εδώ επιλέγουμε αν θέλουμε το αρχείο AVI που θα δημιουργήσουμε να έχει μέγεθος με βάση την ποιότητα του πρώτου αρχείου που δώσαμε.

Αν για παράδειγμα το πρώτο αρχείο που βάλαμε ήταν το "η ταινία μου.avi", κι επιλέξουμε εδώ ένα ποσοστό, π.χ. 60, τότε το αρχείο AVI που θα δημιουργηθεί θα έχει το 60% της ποιότητας ,του αρχικού αρχείου AVI και το ανάλογο μέγεθος.

3. Advanced Settings Πατάμε advanced settings κι επιλέγουμε από το νέο παράθυρο που θα ανοίξει κι από την περιοχή codecs XviD or DivX. Τα υπόλοιπα δεν τα πειράζουμε μια που έχουν επιλεγεί αυτόματα από το πρόγραμμα με βάση το βίντεο που δώσαμε. Πατάμε ΟΚ.

4. Πατάμε Add Job, για να προσθέσουμε την εργασία στο κάτω δεξιά λευκο περιθώριο και μετά πατάμε Start

Στο κάτω αριστερό μέρος Log Window βλέπουμε την εξέλιξη της εργασίας. Το AutoGK θα τρέξει κάποια προγράμματα στο παρασκήνιο, δεν κλείνουμε το πρόγραμμα μέχρι να δούμε Job Finished, time xx:xx, στο κάτω αριστερά μέρος μέσα στο Log Window.

Έτσι εισάγουμε μόνιμα υπότιτλους σε ένα βίντεο AVI Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος από τους πολλούς που υπάρχουν. Και τώρα το νέο βίντεο με ενσωματωμένους πλέον τους διαλόγους, μπορούμε να το χρησημοποιήσουμε με το FAB platinum , για την δημιουργία βίντεο για ipod, κινητά, κονσόλες παιχνιδιών, ή με το NERO για την δημιουργία VideoCD, ή DVD

Εγκατάσταση Codecs

To Αuto Gordian Knot έχει ενσωματωμένους τους απαραίτητους codecs που χρειάζονται για την δημιουργία βίντεο AVI της μορφής Xvid.

Δεν υπάρχουν σχόλια: