Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Διεκδίκηση χρημάτων για μη αποδοχή των προεγκατεστημένων Windows



Στην ανάρτηση του πολύ ενημερωμένου ιστότοπου OSArena
διαβάζω τα εξής:

"Το θέμα είναι να υπάρχει επιλογή στον τελικό καταναλωτή, τι λειτουργικό σύστημα θα εγκαταστήσει στον υπολογιστή που αυτός πληρώνει.
Είναι γεγονός πως υπάρχει Κοινοτική Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποία έχουν  γνώση και ενημέρωση οι κατασκευάστριες εταιρείες και τα ανά τον κόσμο υποκαταστήματα τους.
Αυτή λοιπόν, η οδηγία προβλέπει επιστροφή χρημάτων στον καταναλωτή, αν αυτός αρνηθεί την άδεια χρήσης των προ-εγκατεστημένων Windows, των μηχανημάτων που κατασκευάζουν οι εταιρείες.
Και νομίζω πως καιρός είναι να σταματήσει το παραμύθι με το «κτίσ' το μόνος σου»
Ξέρουμε πως στο 99% των περιπτώσεων, αυτό ΔΕΝ ισχύει πλέον.
Κατά κανόνα αυτό στοιχίζει και πιο ακριβά και τις πιο πολλές φορές με πιο ευτελή υλικά. Στη συνέχεια του άρθρου θα καταλάβετε γιατί συμβαίνει αυτό.
-Προσέξτε όμως, τι συμβαίνει εδώ, για να καταλάβετε πόσο ύπουλο και αντίθετα σε κάθε νόμο της αγοράς, είναι το παιχνίδι που παίζεται και οι συμφωνίες που έγιναν κάτω από τραπέζια, δεκαετίες πριν.
1. Κανείς δεν γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το ποσό αυτού που όχι άδικα λέγεται: «Φόρος της Microsoft«.
Το ποσόν επιστροφής που σε γενικές γραμμές παίζει είναι τα 50 με 70 ευρό.
2. Οι εταιρείες και τα υποκαταστήματα τους, κάνουν τα πάντα για να δυσχεραίνουν αυτή τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων.
3. Όταν πάρετε έναν νέο υπολογιστή με προ-εγκατεστημένα Windows 7, Όταν φτάσετε στην άδεια χρήσης τους, ΔΕΝ έχουν επιλογή (κουμπάκι), για την ΜΗ αποδοχή των όρων χρήσης τους!!!! (είναι νόμιμο αυτό, άραγε?)."



Στη συνέχεια του εν λόγω άρθρου, παρατίθενται παραδείγματα  από πρόσφατες διεκδικήσεις Ελλήνων που σίγουρα θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσες...

Αξίζει κι εσείς να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο
και πιθανόν να αντιδράσετε,
αν δε θέλετε να πληρώνετε με το ζόρι άδειες χρήσης στη Microsoft
αφού δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το κλειστό λειτουργικό της σύστημα,
διότι είστε συνειδητός χρήστης μόνον ελεύθερου λογισμικού
GNU/Linux, FreeBSD, OpenSolaris κτλ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: